Jigger efter Fabulous Wood fick sin revansch

Två gånger har Jigger fått stryk av Just Hans, men idag tog han revansch i Jydsk 4-årings Grand Prix efter en lika hård öppning som stenhård slutstrid.

AV

Claes Freidenvall

Jigger (1) och Steen Juul tar hem Jydsk 4-årings Grand Prix efter strid. Foto: Kjeld Mikkelsen/K M Photo

Jigger (1) och Steen Juul tar hem Jydsk 4-årings Grand Prix efter strid. Foto: Kjeld Mikkelsen/K M Photo

– Det var en tuff öppning i första sväng och jag kunde svarat upp ledningen, men var rädd att det skulle bli för hårt. Jag var inte säker på att vi skulle vinna någon gång under vägen, men Jigger gav allt vad han kunde och kämpade in till linjen. Han räddade mig idag, sade Steen Juul i segerintervjun och efter tolfte segern i Jydsk 4-årings Grand Prix.

Rena vansinnesöppningen blev det inledningsvis och Just Hans körde för tät i två omgångar och efter 450 meter fick Steen Juul ge upp spetskampen med Jigger (e. Fabulous Wood-Little Jigger) och första halvvarvet öppnades på 1.08,8!

Fick dämpa farten

Sedan kunde Bent Svendsen dämpa farten ordentligt och första kilometern passerades på 1.15,2. Varvet från mål gick Steen Juul ut i dödens med Jigger, men blev avlöst till andra ytter kort senare när Jeppe Juul och Icebreaker gick fram i dödens.

Attacken kom i tredjespår 400 kvar och på upploppet stod det länge och vägde mellan Just Hans, Icebreaker och Jigger och den sistnämnde drog längsta strået på 1.14,9a/2.360 meter.

Jigger avgjorde och strax före mål och till andraplatsen spurtade Steen Juul-tränade Jefferson (e. S.J.’s Caviar) för Knud Mönster efter ha suttit långt bak i fältet. Trea slutade Icebreaker (e. Chocolatier) från dödens, medan Just Hans (e. Maharajah) var tapper fyra från spets.

– Han gjorde en fantastisk prestation och det blev en vild körning inledningsvis, sade Bent Svendsen.

Jean-Pierre Dubois ägare och uppfödare

Jigger är både uppfödd och ägd av Jean-Pierre Dubois och dagens triumf var värd 320.000 danska kronor. Nu har Jigger tio segrar, två andraplatser på tolv starter och 858.250 intjänade danska kronor.

Glada miner efter Jiggers seger i Århus. Foto: Kjeld Mikkelsen/K M Photo

Jigger är undan Little Jigger (e. Muscle Hill-Coktail Hour) och hennes första avkomma. Little Jigger kvalade på 1.19,4a/2.000 meter, men kom aldrig till start.

Stoet såldes för 150.000 dollar som ettåring i Harrisburg och hon är helsyster med avelshingsten och framlidne Bar Hopping, 1.09,5/$1.385.293, och Cricket Fashion, 1.09,8/$163.602

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.